Hittade röda vinbär i frysen:)

Tackar Ia för receptet

Det här är en stor favorit på utflykten eller till sommarfikan i trädgården. Kakan går lika bra att göra med frysta bär som med färska, så man kan få lite smak av sommaren även "off season". Smile

Hastkaka med bär
2 ägg
2½ dl socker
ev lite vaniljsocker
75 g smält avsvalnat smör/margarin
2½ dl vetemjöl
Krusbär, vinbär, björnbär eller andra syrliga bär

Rör snabbt ihop ägg, socker och smör/margarin.
Tillsätt mjölet, rör om väl men inte mer.
Bred ut smeten i smord och bröad form (går bra både med löstagbar kant och vanlig pajform). Jag bröar gärna med kokos.
Strö bär över hela ytan.
Grädda i 200 grader 20-25 minuter (beroende på hur kladdig de vill ha).

Om du använder frysta krusbär så är det ett tips att låta dem tina lite innan du lägger på dem.

Jag har även gjort den här kakan med kanelvända äppleklyftor och det var inte heller dumt. Smile
_________________

Ha det bäst

Helene

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback