Regnig vecka IGEN

men Dennis fick iaf upp taket på baksidan så vi har suttit ute och lyssnat på smattret.
Måndagen: Jättekul att träffa Lotta, Johanna, LiseLotte och Johan igen - och det bästa var att träffas utan att ha 100 barn runt fötterna. Hotell odin var ju helt ok, likaså Joe Farrelis och Heaven 23 (ja Marie jag drack Cava det får vi göra om när vi ska se Robban Broberg)

Tisdag till Torsdag har Bella och Kajsa varit här, vi har jobbat godkännt mycket men det var kanske inte helt igenomtänkt att dricka vin till lunchen. Och sedan på eftermiddagen bara för att det var så skönt att sitta ute och jobba.... och sedan till middagen..och sen blev det SENT igen.

Det har blivit promenad 3 gånger på 14 dagar - inte klokt - men om jag ska ut i regnet måste jag köpa nya regnkläder (fyller snart år - svarta önskas i strlk XS eller S). Dom jag har är sedan Hundtiden och dom släpper igenom regnet bara jag dricker lite vatten! 

Börjar 7 dagars kur med Nutrilett på måndag för att gå ner dom 4 kg jag gått upp sedan midsommar, fam Andersson/Lord kommer till Mellbystrand lördag-söndag så då blir det INTE Nutrilett, jag lovar.

Nu är vi packade och åker (Dennis jobbar denna och nästa vecka)

Ha det bäst!

Regnet öser ner

men vi hade iaf tur med vädret i helgen i Kärra, sol, god mat, massa vin, mer god mat och trevligt sällskap. Tror att det var länge sedan jag var uppe när morgontidnignen kom. Vet inte hur vi ska få in ungarna i rätt rutiner, i lördags kom dom i säng efter 01.00. Oscar var "värst" efter 03, inte illa för en tioåring. Söndagen 07.04 vaknade mina barn. Sedan fick vi en underbar brunsch med bacon, ägg, vita bönor, hembakt bröd, ostar, yoghurt, jos och 3 sorters snittar. Efter det så blev det en välbehövlig promenad till centrum i det fina vädret. Efteråt en glass på trappan i strålande sol. Vet inte hur vi ska toppa det när ni kommer till Mellbystrand. Ja om vi kommer dit, ev ska jag iväg en sväng, men blir vädret bättre så blir det sol och bad igen.

Egentligen skulle vi vara barnvakt åt O och O i helgen men eftersom stugan var upptagen så blev det svårt, men Ewa kom iväg på sin golftävling ändå - vilken tur. Tyvärr så kunde Noella och Moltas inte gå på kalaset - törs inte säga att man hyrt in en hoppborg, Noella blir gaalen.

Stockholmstjejerna (och Johan) sitter på tåget på väg till Göteborg, ska bli jättekul att ses. Ska boka bord på avenyn.

Sol väntas:)

Ha det bäst




Mellbystrand


En kväll på stranden med fotbollsmatch, goda vänner, vinoch solnedgång





Stora välkomstkramarna



Jocke och Moltas





Det blev lite improviserat bad vid solnedgången



Matildas lag i full fart



Ponnyn är dommare i matchen



Full fart



En annan kväll var vi på strandrestaurangen, schlagerkväll



det är kul att ungarna börjar bli stora så dom kan gå ut vid 23.00 på kvällen
"om man bara får ett infall"



Fullt ös



En mycket generad Noella

Sommar - sås






ca 6 - 8 personer som tillbehör

2 burkar creme fraiche feta och tomat (Milko)

1 paket fetaost

3 - 4 soltorkade tomater i olja, finhackade

Smula osten och blanda den med creme fraiche och tomater. Finhackade oliver är också gott att mosa ner!










Noellas Italien (mest under vattenytan)



Noella och sin Italienska kompis



Snorklade hela dagarna.



Hyrde cykel och trampade och trampade



Romantiskt torg i Bergamo (Citta Alta)



Tur att det finns allmänna lekparker ibland, det värsta är att mamman och
pappan inte orkar att leka pga värmen



Full koncentration





Fattar inte att man orkar springa när det är 30 grader varmt kl 22.00





Moltas i Italien (iklädd hatt)



Farlig som en tiger?



Jag ser hellre att han tatuerar sig än tar hål i öronen



Det ör jobbigt att man inte hinner äta klart innan man somnar. Moltas
hann äta halva portionen, men det gjorde inget för den var så god så vi
andra delade på den



Spännande krigsmonument i Bibione



Vi tar alldeles för lite svartvita bilder. Så här snäll ser man ut när man får
glass tre gånger om dagen



Så här snäll ser mamman ut när hon får dricka Prosecco



Men Noella fick en glass i går när jag sov!



Fängelser, ambulanser och polisen och 12 pooler är det bästa med
Italien tycker Moltas

Landat hemma

har inte gjort många knop idag - förrutom 1,5 timmas promenad runt sjön med Emma (ska duscha - jag vet -tur att det inte är lukt-blogg)

Blir en lugn vecka, resan till Mellbystrand blev uppskjuten pga att andra är i stugan och därför kunde vi säga ja till fam A när dom ringde och bjöd på middag på lördag.

Nu kan jag passa på att träffa Lotta, Johanna, Johan och Lise-Lott (från Sthlm, Nyköping och Västerås) på måndag kväll, när vi ändå är hemma. Jättekul. LiseLott är nog 3-4år sedan sist och Johan var ett bra tag sedan. Jättekul att ses även barnfria.

Ha det bäst


Vinbärspaj

Noella hade plockat 2 liter vinbär medans jag och Emma gick Finnsjön runt

Röd vinbärspaj
150 g smält smör/mjölkfritt margarin
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 krm salt
1 krm bakpulver
6 dl röda vinbär

Smält matfettet.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smöret och rör ihop snabbt.
Tryck ut degen i en pajform (ca 26 cm) medan degen fortfarande är mjuk.
Lägg i vinbären. Sockra om du tycker det behövs (inte nödvändigt).
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter i 225 grader.
Låt svalna och servera med glass eller vaniljsås.

skulle vara för 8 -10p men räkna att den går åt på 4p

Ha det bäst

Bergamo

igen... Bor på Flower Garden igen..åkte ut till flygplatsen och lämnade bilen och tog bussen in till Citta Alta. Ungarna tyckte det var roligt att dom kände igen sig och pratade om det "roliga" boendet vi hade där. Tillbringade lite tid í den nedre delen för att äta en middag i gamla stan. Törs jag erkänna att ungarna och Dennis åt på McDonalds kl 11.00 (och 18.00 igen?) Själv lever jag på Prossecco (champagne) och törs inte låta Dennis beställa för då blir det Proschutto (skinka). Inte riktigt samma sak enligt mig. Tog lokalbussen hem - Dennis nojjig över hur vi skulle klara ut det men allt löser sig:)

På B&B fick vi ett annat rum - mycket bättre - med 2 takterasser - sitter nu med utsikt över Bergamo och ser flygen landa och starta.

Idag har vi gått från 10.00 till 22.00 utan att ungarna klagat..fast vi har åkt linbana 5 gånger till Moltas förstjusning. Tog en sightseeing buss och satt under bar himmel..jättekul tyckte Motlas i 2 minuter..sedan sov han under hela rundturen och var skitförbannad när han vaknade och det var dags att kliva av!


Godnatt. Imorgon kl 12.00 börjar vi resan hemåt - tack snälla grannar för att ni hämtar oss vid flyget - jättelyxigt.

Det ska bli skönt att sova i sin egen säng - men hur 17 ska vi få ungarna i säng före 23?
Vem bjuder på middag imorgon kväll....
Fast partytltet på framsidan kanske står kvar..vi hade ju grillkväll innan vi åkte..men enligt goda källor så regnar det i Mölnlycke. Ska sova nu... fortfarande 28 grader varmt ute. Borde kanske sitta lite till, sommmaren i Sverige kanske är slut?

Njut medans det varar.

Ha det bäst

Hej då Bibione

det tog emot att åka mot Bergamo. Det regnade fredag kväll och var mulet men varmt på lördagen. Gissa vilka som betalat 12 euro för att ligga på solstolar i regnet? JAG tyckte vi skulle kosta på oss det sista dagen - smart att ta beltalt dagen innan.

Söndagen var iaf strålande sol, så vi blev kvar till straxt efter tre, Moltas fick äta lunch med poliserna... Tog det lugnt på väg tillbaka, tog 3 timmar till Bibione i söndags men idag stannade vi och fikade och även för middag. Sen var det en olycka på motorvägen så vi satt fast i 1 timma extra = 6 timmar totalt

Ha det bäst

12 pooler

det är bäst med Italien säger Noella. Stranden ? ja en timma var vi där, 3 mil lång, 1 rad bestod av 45 solstolar symetriskt utställda x 3 mil. Hur många solstolar blir det? 1 MILJON? Snacka om charterresa.

Havet var pissljummet och Noellas eksem tålde inte saltvattnet. Hej då Stranden Välkommen poolen! Blir nog till att boka charterresa, all in clusive och bamseklubb nästa gång! (Hemska tanke)

Ha det bäst till nästa gång

Venedig

inte för mig men för Dennis. Han tog en dagstur dit, som tur var så "slapp" ungarna följa med. Det var varmt och MYCKET folk, men han åt på Burger King, köpte hatt (som jag övertog), cigarr, och drack whisky. Så hans dag var lyckad.

Vi 2a var vid poolen, åt glass och badade, badade, badade.

Familjehämtpizza på kvällen, svenskt?

Vem Har det bäst?

Ingen motion....

bara mat, italiensk dessutom. I söndags så hyrde vi en cykel och trampade runt (alla 4 satt på samma) i en timma och igår simmade jag 25 längder (500meter) det är allt jag har gjort på 1 vecka. Som tur är så är Emma hemma när vi är tillbaka i Mölnlycke så det får bli Nutrilett och Finnsjön runt onsdag till söndag. Får ringa Annelie och be om GI-inspirerad middag hemma hos henne på lördagen och bara ägg till frukost.
 
Är på väg till 2 vingårdar för att prova vin (ensam=lyx) och skulle ta på mig kjolen - lite trång. Varför? Vin och drinkar hela dagarna. Lunch med vin. Tomatsoppa, pasta och varmrätt till middag med vin. Lite ost och vin på balkongen framåt natten när ungarna stupat i säng. I går var Dennis och shoppade åt mig; campari (10pack), Martini, rödvin, rosévin, bacardi breezer och 5-liters dunk med Heineken (fast ölen kanske inte var till mig. Jag ska nog handla lite vin själv idag och ta hem - om inte Ryanair misshandlar väskorna allt för mycket - väskan är iof trasig..

Jag och ungarna har badat på frömiddagen - Dennis har  jobbat - Arbetsförmedlingen som inte hunnit klart med vårt uppdrag som jobbcoacher som skulle startat 4 maj - har nu fått för sig att dom ska ha in uppgifter mitt i semesterns PRONTO genast... Så nu får vi jobba på kvällarna.

Ha det bäst i solen

Bara pool och bad och mat...

08.20 Noella och jag vaknar och går och köper frukost
10.20 vid poolen
13.30 badar fortfarande (inget solande ännu) men nu lunch
14.30 tillbaka till poolon bara får äta poolen
16.30 glass  till barnen, öl x 2 till pappan (som huttar på sin 16 liters dunk) och vatten till mamman
17.30 inköp på maxi -lunchplanering för barn istället för att betala 45 euro för lunch...Eftersom mamman och pappan inte egentligen är hungriga utan bara äter för att barnen inte ska äta ensamma:)
19.20 middag, vi åt Italienska charkuterier..ostar..skinkor..salami med Bardolino vin från trakten. (skitäckligt)
21.00 Ungarna sover, tog 3 minuter.
21.39 mosquiterna kommmmmmer

Bergamo - Bibione

tog bara 3h med bil, pga vår exellenta värd på B & B Agnese i Citta Alta, fråga Dernnis vad han tyckte om Franco - han ville flytta! Men Franco var SÅ snäll när han satt på sängkanten hos mig:)

Vi hade en trevlig kväll i Bergamo, bergbana och god middag på ostrestaurang. Upp tidigt för frukost och Dennis tog bussen för att hämta hyrbilen - som han lämnat tillbaka kvällen före. Som tur var så brukade Franco vara i Bibione och berättade vilka städer vi skulle lägga in i gps:en - den visade näligen 5,5 timmar till ankomst. Nej, sa han, max 3 timmar och det stämde!

Vi hade 2 underbara ungar som bara var sams hela resan och vi stannande inte alls utan det blev lunch 16.00.
Valbella där vi bor för en vecka påminner på bild liteom östtyskt koncentrationsläger så förväntningarna var låga men  blev desto bättre. Vi har, tror vi, blivit uppgraderade en lägenhet och har det jättebra. Ungarna vägrar stranden, vi har 12 pooler och idag simmade hon 15 meter ryggsim utan att ha tränat innnan. Moltas är galen och gör bomben på 1.80 meters djup...utan simpuffar- det är för bebisar.

Äntligen lite klart väder - vi har saknat klarblå himmel även om det varit varmt

Ha det bäst 

Dagen från helvetet?

Ingen bra dag. Jag börjar bli tokig på att vara på solsemester och inte få hinna vara i solen. Vi bilar mest runt och alla som träffat våra barn vet att dom hatar att åka bil.

Dagen började med att Dennis inte kunde sova och 5.30 klädde han på sig och gick på promenad! Eftersom Noella är extremt lättväckt så blev hon klarvaken i samma sekund som han stängde dörren! Efter 5 min hade hon väckt Moltas som sov på golvet melan min säng och toaletten. Tror ni att Dennis hade mobilen med sig? Nej! Så han promenerade lugnt runt i San Siro längs med hvet,såg soluppgången och tog en espresso med gubbarna. Jag packade 2 väskor med elektronik och satt snällt och väntade tills han kom tillbaka.

Frukost serverades från 08 men den fanns framme tidigare så vi kom iväg tidigare än beräknat. GPS:en ville mot norr och jag mot söder (gissa vem som vann) tidsangivelsen var 1,3 timmar - tog nästan 3 timmar utan stopp.

Efter lite letande i Bergamo och Citta Alta (gamla stan) så klev jag urför att fråga efter vägen - då såg Dennis vägskylten vi letat efter. En liten smal smal gränd,  B & B i ett 1700 tals palats, 3 ruffiga smala trappor upp med extrem inredning. Ficklampor behövde inhandlas för att ta sig upp för trapporna. Mannen i huset (råga Dennis) bor vägg i vägg med en dörr mellan oss. Han hade fyllt vår kyl (!) med otaliga liter vatten, apelsinjuice, yoghurt, godis och choklad.

Dennis körde bilen till flygplatsen (vi ahde försökt hitta dit men gett upp emd skrikande barn i bilen) och jag och ungarna gick och åt lunch i gamla stan - jättemysigt. Efter nästan 4 timmar kom Dennis. Han hade åkt till flygplatsen på 10min, fått vända för där fanns ingen stanns att tanka upp bilen - sen hittade han ingen stanns i Bergamo som tog våra kort. Tillbaka till flygplatsen oc <hertz - dom skulle ha xx antal hundra +bensin för att tanka upp bilen - tillbaka in till terminalen och ta ut pengar - tillbaka till bergamo för att hitta bensinmack som tog cash (första amcken höll på att stänga - han blev nekad att tanka-. Tillslut hittade han en mack,Lade i 50 euro och tankade fullf för 40, försökt förklara för killen bredvid att han fick tanka för våra 10 euro - hellre det än att macken fick pengarna - killen  visade sig efter mycket om och men ha GASBIL:

Dennis tog bussen till Bergamo och järnvägsstationen för att köpa tågbiljett till Bibione dit vi ska i morgon bitti. Har bokat 1v på lägenhetshotell där och ska BARA sola bada. Hur det gick? Efter 45 min köade fick han veta att det var tågstrejk! Det går inga tåg -buss kan man inte åka i 50 mjil! Vägrar. Det var 3-4 tågbiten + taxi.

Sent på em kommer han tillbaka och ungarna har längtat efer att åka linbana - vi gjorde det - hamnade högst upp i gamla stan och tog en drinnk. Ungarna blev för hungriga och vi genomled en hems middag på restaurang innan dom fick sitt lördagsgodis och vi kunde fortsätta äta i någolunda lugn och ro. Som tur var åt vi kalla rätter ocjh ett gott rött vin.

Mysig promenad hem genom slingrande gränder (jmf Gamla stan Sthlm), ungarna fick yoghurt och blev på  ett strålande humör. Det börjar ta ut sin rätt på humöret,  1v i Mellbystrand och sen diretkt hit , det är inte lätt. Vi behöver koppla av ett tag.

Hur vi tar oss till Bibione? Vi fick sätta oss med kartan och försöka hitta ett ställe där vi kunde lämna tillbaka en ev hyrbil (ingen lätt sak) Det slutade med att vi fick ta en hyrbil 1 v, att ta bil och lämna det 10 mil ffrån Bibione skulle kosta 2000kr + bensin sen vet vi ju inte om det fortfarande är tågstrejk när vi ska hem så då kostr det lika mycket till. Det slutade med att vi bokade hyrb il 1 vecka till - hanlämnade tillbaka bilen i kväll 18.00 och en timma senare bokade vi en ny. hadce vi bara förlängt den vi ahde så hade vi tjänat 5 timmar i tid och fått en lägre dagshyra..... 4000 kr fattigare som inte var inplnerat. Men å andra sidan hade vi bokat tågbiljetter  hemiffrån så hade vi blivit blåsta på ca 500kr enkel resa för oss  4.

Nu sover ungarna och jag ska ta en Campari soda

Ha det bäst

Cadenabbia

är en otroligt vacker stad med enormt papmiga stora stenhus med otrolig utsikt över Como sjön. Halva dagen disigt, sen eftermiddag äntligen sol. Bad i pool, första dagen som vi badar. Har nog aldrig varit på en sol och badsemester förrut och inte badat...

Tunnlar i mängder, utan nödutgångar, otroligt höga berg, vi har 90 km till St Morritz, men man får tydligen inte köra hyrbil över gränsen utan att meddela/betala extra - så vi vände.

Svårt att hitta restauranger så vi äter på hotellet i kväll igen - Dennis är lycklig han slipper vara nykter och köra:). Igår åt ungarna pasta pomodore och Cola, vi drack en flaska vin (110kr) och 2 öl, delade på förrätt och ostbricka och åt varsin varmrätt - biff och hemlagad ravioli -1000 spänn. Jättegott..sen åt nog ungarna 3 omgångar med gelato á 2 kulor. Kanske inte så dyrt ändå - men över vår budget.

Lunch idag, 2 omelett med sallad och pommes och en Pizza, 1 liter vatten , 1 öl 34 euro. Ingen dagens rätt här inte.

Sen kostade inträdet till poolen 10 euro/p samt att man var tvungen att köpa badmössor som var obligatoriskt..bildbevis finnes.

Nu ska vi äta middag och dricka Bollo Bandolino ett supergott vin för 11 euro/flaska

Ha det bäst


Bergamo

Har landat i Bergamo och hamnat på ett litet B&B med en övernitisk fru i huset som går i taket bara ungarna spiller vatten. Vi landade 3 timmar försenade i ett sällan skådat åskoväder över bergen. Regn!

Igår skulle vi till Gardasjön..men vår "Rondell" /GPS) ville inte det. Vi körde fel, sen vilse, sen fel och en väldig omväg. Tillslut hamnade vi i Lake Iseo - en jättemysig liten by döär vi åt pizza. Sen bar det hemåt på slingrande bergsvägar.

Idag checkade vi ut efter 2 nätter och åkte mot Lake Como. Vi bor med en otrolig utsikt över bergen och havet. Vi stoppade i otroligt vackra Bellagio för lunch - där upptäckte vi att vi sett fel på kartan - vi var på fel sida om den långa sjön.
Av en händelse så kollade vi färjan, och den gick dit vi skulle. 15 euro men vi sparade 4 timmars bilresa.

Nu ska vi äta

Ha det bäst

!!!!!

Har du någonsin sett en person i din egen ålder och tänkt: 'Jag är glad att jag inte ser så gammal ut!'.
Jag heter Berit och jag satt i väntrummet hos min nya tandläkare. Jag läste ett diplom på väggen och upptäckte hans namn. Plötsligt kom jag ihåg en lång, elegant mörkhårig kille med samma namn, som gick i samma klass som mig, för ungefär 30 år sedan. Kan han vara samma kille som jag hade varit lite förälskad i på den tiden?
När jag sen fick se honom skakade jag snabbt av mig tanken. Denna halvskalliga, grå mannen med rynkigt ansikte var alldeles för gammal för att ha varit min klasskamrat.
Efter att han hade undersökt mina tänder tog nyfikenheten över och jag frågade om han hade gått på Enskede gymnasieskola.
- Ja, det hade han, svarade han.
- När gick du ut då, frågade jag.
- Jag var i avgångsklassen 1978, sa han.
- Du var i min klass! Jag log.
- Han såg närmare på mig. Sen sade denna fula, gamla, halvskalliga, ohövliga, feta och elaka man:
- Vad undervisade du i då?

Ha det bäst, nu ska jag gå på grillparty i regnet...

Drick ett gott vin och njut.

Ha det bäst

3 dagar i Mellbystrand blev till

8 dagar....Som vanligt.... har vi väl kommit dit så ahr vi svårt att ta oss hem igen. Strålande sol och bad hela dagarna. Farfar Arne skrämde oss och tillbringade några dagar på sjukhus. Noella tränade simträning på Strand 12 (får erkänna att pool ÄR skönt ibland - att slippa all sand för ett tag) Hemsk meny hade dom, hoppas att dom ändrar den till nästa år. Bättre meny på Chill Out på stranden, god glass och Schlagerkvällar. 1 natt sov vi hos Golffamiljen och dagen efter tillbringade vi på stranden i Mellby. Ja det blev 2 dagar tillsammans på stranden - det regnade nämligen i Örkelljunga men inte hos oss. Litet grattispaket hann överlämns till en Stolt 6åring. ,

Sol, bad, vin, drinkar, städdag med grillfest, trevliga middagar och vin med trevliga grannar, morgonpromenader med Helena, picknickar på stranden på kvällen, solnedgångar, vin med Danielssons, spättamiddag hos farmor farfar,  det är fullt upp hela tiden.

Bilder kommer när vi har hittat sladden

Ha det bäst

Fotograf : Moltas

Talang?


Hilda fotograferar












Detta ÄR faktiskt från Midsommarafton - mjölk på bordet


'

Botox snarast, (presenttips till augusti)




Sötaste kusinen (förlåt Gustav och Oskar)





Noella har fått tag på kameran





Helgen efter midsomar drog vi till Mellbystrand för 8 dagars sol och bad!
På söndagen regnade det (lagom till vår hemresa - inget synd om oss -


Storebror Noffes nya bil

Noella och Moltas var jätteimponerade av Noffes bil. Vem 17 skulle inte vara det. Tror ju inte att han tänker skjutsa mig - jag har ingen aning om hur man kommer upp i en sådan bil. Mille och Robin hängde gärna med på en tur.









Student i Nyköping

Storebror Alex, (lite trött på bilderna:)








Midsommarbild

 
Klockan är snart midnatt och Noella och Moltas ska äntligen sova


Dagisavslutning

Tur med vädret och 25 barn mellan 3-5 som spelade teater för stolta föräldrar. Nu är dagistiden slut för Noella - hon har blivit jättestor - och kan inte vänta på att få börja på Krabban.