Nyfiken?

"Kanin är begåvad" sa Puh tankfullt
"Ja" sa Nasse, "kanin är begåvad"
"och han har gärna" sa Puh
"Ja" sa Nasse "Kanin har hjärna"
Det blev en lång tystnad.
"Jag antar sa Puh"
"att det  är därför han aldrig begriper någonting"

AA Milne

Sitter och förbereder mig inför mitt att coacha min första klient imorgon:)

Ha det bäst!

Helene

Simskola

som vanligt på tisdagseftermiddagen.... Vi hinner simma lite alla 3 tillsammans, sen badar jag och Moltas ensamma ett tag, sedan kommer familjen E och alla badar, T går på sin kurs och Noella kommer och badar igen. Samling i bastun och idag följde T med Noella hem och Moltas följde med M hem. Massa ungar i lekparken och i morgon ska det bli SOL och 25 grader varmt:). Har gjort fiskgryta till i kväll coh marinerat thai kött tills imorgon, ska lägga barn nu. Noella bönar och ber att få sova (Henne lär ajg inte byta bort, den andra sitter framför datorn och mailar)

Ha det bäst

Helene

Robban Broberg biljetter

inköpta! Fredag 28 augusti 18.30 blir det allsång på Lorensbergsteatern. Marie har redan börjat planera i vilken ände på Avenyn vi ska börja testa drinkarna på. (Tack för bowlingen på hard rock sist, Dennis har fortfarande ont..men om man slänger sig själv in på grannen bana så är ju det förståeligt.

Godnatt

Ha det bäst


Helene

Liseberg, Guldpass inköpt till Noella

så nu får hon åka allt hur mycket och hur ofta hon vill. 1290kr. Dennis och Moltas åkte för över 500kr...

från att förra året vara rädd för det mesta, så var Moltas betydligt mer nöjd med alla åkattraktioner i år. Förra sommaren så åkte han "bara" Flumride 1 gång (jag åker inte alls) nu vile han prova och hanvar i extas efteråt "En gång tll, En gång till".  Självklart sa jag och han strålade. Inte illa av en 4åring. Kaffekopparna åkte han med Pia så ajg får väl offfra mig i fortsättnigne. Men när det var dags för Små Grodorna så fick dom stanna allt och släppa av honom.. Han är fortfarande lika livrädd för dom "Gröna kaninerna" Antagligen kommer han att få men för livet.

Men hon 5åringen vill nog helst åka Balder. Nu fick hon prova stora Bergbanan, Lisebergsbanan, för första gången, coh till Dennis stora fasa var det den hon helst vill åka... Blötast blev hon i Kållorado, Moltas och Kevin blev blötast i Flumriden. Nya rabalder var väl ok, men inte var den värd 20 min köande.

Pia och jag hann med att smita ifrån och dricka lite vin i solen, när det var upehåll.
6 timmar på Liseberg, nästan folktomt, inga köer, helt underbart - om nu bara alla turister höll sig därifrån i sommar:)

får inte glömma ringa Lillebror ikväll söndag och gratta honom - han börjar bli gammal..

Ha det bäst

Helene

Vilken solig dag...

vad gör det att det är städdag när solen skiner och det är jättevarmt? Det är helt ok att kratta lite löv, fälla ett par träd...grilla lite korv. Under eftermiddagen kom dom trevliga människorna från jönköping och det blev till att krypa upp i ute-soffan och dricka lite vin:)

Imorgon gör vi Liseberg,

Ha det bäst

Helene


28 000...

steg idag...undrar om inte min stegräknare har fått fnatt? Nog för att jag har gått massa men inte så mycket.
Satt i lugn och ro och åt middag när Noella säger att det är Vårbasar på skolan, så det var bara att åka dit. Doma ndra tog bilen och jag tog en promenad på en halvimme...bara för att äta 1 bulle, 1 sockerkaka och 2 småkakor. Jättegoda. Då räknar jag inte den påsen med Ahlgrens bilar som jag åt till lunch. Fast det blv en smoothie till frukost i  morse efter morgonpromenaden.

Ska till gamla jobbet  orgon eftermiddag och sedan ska E följa med Noella hem från dagis - så ajg måste hämta tidigt tidigt enl Noella....men inte för tidigt för det orkar inte trötta mammor.

Nu vill vi ah emrsol - trodde att det var vår nu

Ha det bäst

Helene

Någon som vill bli Coachad?

Fick hemläxan idag, 2  uppgifter av 4 som måste mailas in innan aprils slut. Kanske inte så smart att välja dom 2 enklaste.. Ska plugga på torsdag.....men det ska bli sol... Får se.

För att göra en av uppgifterna måste jag coacha en eprson? Vaddå? redan? Help?!


Jag ska Coacha A som går utbildningen och jag ska bli coachad av K i min klass. Det ska vi inte börja med förren i mitten av maj. Känns spännande.


Jag behöver 2 övningsklienter som jag kan få göra mina försök på? Någon som anmäler sig frivilligt? Coachningen sker öga mot öga eller per telefon. Vi ska göra 6 timmar under 4 månader. Detta ska starta i mitten av maj.
Törs ni?

Ha det bäst

Helene

Vilken helg, läxor!

Det har varit full rulle, började en utbildning till att bli Diplomerad Coach. Jättekul, vi var 15 st, varav 1 kille, Roliga Rickard, han får det nog inte lätt bland alla tanter:) Roligt och redan direkt väldigt lärorikt.  Men plugga...kommer det att gå? Vi ska bli coachad av en kurskamrat och coacha en annan... Spännande. så nu ska det pluggas innan nästa träff , vi ska t.om få hemuppgifter på mailen...Massa uppgifter och rollspel direkt. Vi var kanske 3-4 personer från Gbg, resten var från Varberg, Smögen, Ludvika (!) och en unt Alingsåsare, var t.om en av kursledarna.

Stackars Moltas ville inte alls att jag skulle åka bort när han fyllde år, men han hade fullt upp. Dennis skötte barnkalaset med 9 barn och 27 pannkakakor. När jag kom hem på söndagen var det vuxenkalas med grillad lax, kalventrecote, ostron och champagne. 2009 ska ju bli mitt Champagneår! Det gick att sitta ute på baksidan, men tårta och kaffe fick vi ta inomhus.

Fredag 17/4

Ont i knät, men är man dum som kutar runt flera timmar i skogen så får man väl skylla sig själv.
Tagit det lugnt, klev inte up ur sängen förren efter nio, fikade ute i solen med grannar på förmiddagen. Noella och jag har varit på judoträning, hon är jätteduktig på baklängeskullebyttor och på fasthållning/kast. Det blir till att beställa en judodräkt till henne. Ikväll förbereder vi för 4års kalas imogon. Lille Moltas fyller år, fick dom i säng vid 19.30. Har gått en timmas promenad och ska tända lite ljus och hoppa i badet, Dennis ska steka pannkakor till 9 barn. Han får rodda allt själv imorgon.

Godnatt

Helene

Torsdag 16/4, kl 23.12

Fortfarande hemma från dagis, men Noella är bättre, men väldigt rosslig i halsen.
Dennis dålig men han jobbar. Han lackar om våra köksskåp..
Idag har vi i alla fall varit ute i solen, men det blir inget dagis imorgon.
Pratade med Lotta om att vi skulle ses, hon är nyss hemkommen från NZ, vissa har bra jobb
Var in till stan och köpte sista Lisebergskorten som statisterna ska ha, Emma ringde och vi gick en 2 timmars promenad runt skogarna vid Gunnebo Slott. 11 214 steg, det känns i låren. Fast hon "skällde" på mig att jag inte använt stavarna jag fick av Evy för flera år sedan.

Ha det bäst

Helene

Tisdag 14/4

Idag skulle Noella på studiobesök på fm på Krabban,dvs Nollan som hon ska börja i höst. Jättespännande. Simskola efter lunch som vanligt, hon är jättestolt över att hon klarar simma 5-10m under vatttnet.
Så här blev det:
Fick torka spyor, ringa dagis. Moltas var ändå ok, förrutom att han åt 7 pannkakor, 3 till frukost och 4 till INNAN lunch.
Noella fick feber och svimmade, eller om hon ramlade ner från soffan. Jag var ut i köket och hon låg i soffan och såg på tv, när jag kommer in igen ligger hon inklämd mellan mattan och soffan. Vet inte om hon svimmat eller somnat, men hon var svårväckt. Hela hon skakade och hon somnade om, men jag hade koll på henne hela tiden.

///Helene


Påsken

Snacka om otroligt väder, vilken påsk.
Långfredagen började med att Jouline hade kalas och Moltas och Noella traskade iväg med en jättekartong med Barbie och en massa attiraljer till den. Vi städade lite och åkte på eftermiddagen till C & Company  för en fika där en kusinfamilj befann sig. Jättekul, Noella och Alva fann varandra. För att överraska Dennis hade jag bjudit över Tessan m familj och dom satt i lekparken och väntade på oss när vi kom hem. Ungarna i säng vid 22.00

Lördagen lyckades Tessan och jag snika åt oss sol på grannens veranda, varför är det alltid varmast hos dom (Tack S & H) för att ni lånar ut den. men jag lovar att vår soffa på bakssidan kommer att göra er gröna av avund. välkomna in på en drink kl 17.00
Vi grillade hamburgare i trädgården, till lunch, jag hade köpt 24 hamburgerbröd och alla gick åt, vet inte hur många vi var:). Ägg jakt i trädgården.
Sen blev det julbord fast det var påsk, stackars L som hade sin sambo tillfälligt i Singapore skulle ju bara sitta och ta det lugnt men varken Nora eller Rebecka var på sitt bästa humör, men ändå lyckades hon hamna i disken.

Varför går diskmaskinen alltid sönder när man ska ha gäster? När hinner vi köpa en ny?

Påskdagen var lugn, bakade annanaspaj,,
Noella och Moltas var på Hildas 4 års kalas.
Farmor farfar kom på lunch, Moltas blev firad lite i förväg. C & Company med kusinfamilj kom på fika/ett glas vin.
Tessan med familj åkte hem på efermiddagen och nu skulle det bli lugnt.... Trodde vi... Det började med ett glas vin på baksidan i soffan och slutade med att grannarna 5p kom över och grillade.

Ungarna har varit ute från 09.00 på mornarna till 21 på kvällen, inte ens varit inne för att äta.

Måndagen VAR lugn, Motlas var på Rasmus 4års kalas. Dennis jobbade. Kommer inte ihåg mer. TRÖTT.

//Helene