Dagen från helvetet?

Ingen bra dag. Jag börjar bli tokig på att vara på solsemester och inte få hinna vara i solen. Vi bilar mest runt och alla som träffat våra barn vet att dom hatar att åka bil.

Dagen började med att Dennis inte kunde sova och 5.30 klädde han på sig och gick på promenad! Eftersom Noella är extremt lättväckt så blev hon klarvaken i samma sekund som han stängde dörren! Efter 5 min hade hon väckt Moltas som sov på golvet melan min säng och toaletten. Tror ni att Dennis hade mobilen med sig? Nej! Så han promenerade lugnt runt i San Siro längs med hvet,såg soluppgången och tog en espresso med gubbarna. Jag packade 2 väskor med elektronik och satt snällt och väntade tills han kom tillbaka.

Frukost serverades från 08 men den fanns framme tidigare så vi kom iväg tidigare än beräknat. GPS:en ville mot norr och jag mot söder (gissa vem som vann) tidsangivelsen var 1,3 timmar - tog nästan 3 timmar utan stopp.

Efter lite letande i Bergamo och Citta Alta (gamla stan) så klev jag urför att fråga efter vägen - då såg Dennis vägskylten vi letat efter. En liten smal smal gränd,  B & B i ett 1700 tals palats, 3 ruffiga smala trappor upp med extrem inredning. Ficklampor behövde inhandlas för att ta sig upp för trapporna. Mannen i huset (råga Dennis) bor vägg i vägg med en dörr mellan oss. Han hade fyllt vår kyl (!) med otaliga liter vatten, apelsinjuice, yoghurt, godis och choklad.

Dennis körde bilen till flygplatsen (vi ahde försökt hitta dit men gett upp emd skrikande barn i bilen) och jag och ungarna gick och åt lunch i gamla stan - jättemysigt. Efter nästan 4 timmar kom Dennis. Han hade åkt till flygplatsen på 10min, fått vända för där fanns ingen stanns att tanka upp bilen - sen hittade han ingen stanns i Bergamo som tog våra kort. Tillbaka till flygplatsen oc <hertz - dom skulle ha xx antal hundra +bensin för att tanka upp bilen - tillbaka in till terminalen och ta ut pengar - tillbaka till bergamo för att hitta bensinmack som tog cash (första amcken höll på att stänga - han blev nekad att tanka-. Tillslut hittade han en mack,Lade i 50 euro och tankade fullf för 40, försökt förklara för killen bredvid att han fick tanka för våra 10 euro - hellre det än att macken fick pengarna - killen  visade sig efter mycket om och men ha GASBIL:

Dennis tog bussen till Bergamo och järnvägsstationen för att köpa tågbiljett till Bibione dit vi ska i morgon bitti. Har bokat 1v på lägenhetshotell där och ska BARA sola bada. Hur det gick? Efter 45 min köade fick han veta att det var tågstrejk! Det går inga tåg -buss kan man inte åka i 50 mjil! Vägrar. Det var 3-4 tågbiten + taxi.

Sent på em kommer han tillbaka och ungarna har längtat efer att åka linbana - vi gjorde det - hamnade högst upp i gamla stan och tog en drinnk. Ungarna blev för hungriga och vi genomled en hems middag på restaurang innan dom fick sitt lördagsgodis och vi kunde fortsätta äta i någolunda lugn och ro. Som tur var åt vi kalla rätter ocjh ett gott rött vin.

Mysig promenad hem genom slingrande gränder (jmf Gamla stan Sthlm), ungarna fick yoghurt och blev på  ett strålande humör. Det börjar ta ut sin rätt på humöret,  1v i Mellbystrand och sen diretkt hit , det är inte lätt. Vi behöver koppla av ett tag.

Hur vi tar oss till Bibione? Vi fick sätta oss med kartan och försöka hitta ett ställe där vi kunde lämna tillbaka en ev hyrbil (ingen lätt sak) Det slutade med att vi fick ta en hyrbil 1 v, att ta bil och lämna det 10 mil ffrån Bibione skulle kosta 2000kr + bensin sen vet vi ju inte om det fortfarande är tågstrejk när vi ska hem så då kostr det lika mycket till. Det slutade med att vi bokade hyrb il 1 vecka till - hanlämnade tillbaka bilen i kväll 18.00 och en timma senare bokade vi en ny. hadce vi bara förlängt den vi ahde så hade vi tjänat 5 timmar i tid och fått en lägre dagshyra..... 4000 kr fattigare som inte var inplnerat. Men å andra sidan hade vi bokat tågbiljetter  hemiffrån så hade vi blivit blåsta på ca 500kr enkel resa för oss  4.

Nu sover ungarna och jag ska ta en Campari soda

Ha det bäst

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback