Några Ord

Ord till tröst
Till dig, den det berör
Så att alla ser vem du är och vad du KAN vara.

Var inte rädd, vännen. Du är en stark och fin människa med lika stort existensberättigande som alla andra. Var stolt över det du har! Varför ska du skämmas och gömma dig för alla andra? Varför låter du andra ha företräde före dig själv jämt?

Du har en inre låga. Den brinner bara för DIG. Och hur någon än trampar på dig, behandlar dig illa så ska inte den lågan slockna. Ditt ego får sig en törn, ja det är oundvikligt. Men den inre kärnan av dig, den som är DU - den ska inte rubbas det minsta.

Varför skulle du inte vara något värd? Du är av kött och blod. Muskler, skelett och leder. Du har en själ. Precis som alla andra.

Förminska dig inte! Gör dig aldrig mindre än vad du ÄR. Behandla andra med respekt och kärlek, förlåt dem ofta och såra dem aldrig! Men älska också dig själv så mycket, att du inte låter dem såra DIG. Låt din inre låga brinna med oförminskad kraft. Den kan INGEN annan människa vidröra. Den är bara DIN.

Bygg aldrig ditt liv på en annan människa. Det ansvaret är alldeles för stort för att lägga på någon annan. Bli stark i dig själv. Hitta den inre styrkan och känn hur den slår rot i hela dig. En växt som är utan rot kan aldrig blomma...

Lev varje dag fullt ut. Fokusera på din andning. Lär dig att slappna av. Livet är inte så komplicerat som vi vill göra det till!

Man föds ensam. Och man dör ensam. Och största delen av ens liv tillbringar man inuti sin egen skalle. DU är ju den enda som bebor DIN kropp. Kan du inte hitta din tillflykt där, hur ska du då hitta hem?

Jag kan vara här för dig. Men luta dig inte för mycket på mig, du ska stå ensam - men stark. Jag är också ensam och stark. Inuti. Sida vid sida kan vi vara starka och stolta.

Lev väl - och var rädd om dig!

Stulet men väl så tänkvärt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback