MAMMA FINNES -03 MAMMA SÖKER JOBB: del 2

Frame i stan,parkerar,inget bensinkort,måste växla mynt.Ut med barnvagnen,sätt ihop den,bebis skriker eftersom bilen står stilla.Trösta.Ner i vagnen.Tar hissen.Kommer till fiket,kompisen är inne på sin andra Kaffe Latte.

Köper fika med skrikande bebis på axeln.Kaffe är inte att tänka på,hinner inte dricka innan det kallnar.Köper Coca Cola, tycker inte om. Väljer ändå att dricka pissljummet kaffe tillslut. Bebisen ligger i vagnen 5min, sitter i knät 15min,vill bäras,kräver uppmärksamhet,att hon ammas. Fikar stående, hoppandes jömfota med bebis slängd över axeln.Ner i vagnen,upp ur vagnen. Ammar,byter blöja,rapar,mer bajs,byter blöja igen, behöver 5 kronor till toaletten.Mamman mer hungrig.

Dags att åka hem,på med kläder,skrik och vrål.Har jag packat ned allt? Säger Hej Då till kompisen jag knapt pratat med. Nu sover bebisen.Upp på parkeringen, sätta i barnstolen, fälla ihop barnvagnen,bebisen skriker. Var är skötväskan?
Är det konsitigt att en Mamma bara hinner göra en sak per dag? Dessutom är hon trött. VAddå? Hon har ju "bara" fikat  hela dagen, säger PaPPAN?

TID

På tal om tid, ta dt här med att klä på en bebis.Klockan 10 får bebisen en ny blöja och rena kläder. Smörjer lilla röda rmpan.Upptäcker att bodyn är är för liten och stramar, bter till strumpbyxor och kjol. Klockan 11 bajsar hon ljudligt och lite bajs läcker ut.När ajg byter till ren body, kräks hon,men det mesta kom på skötbordet, puh. Rosa body till röda byxor, usch, får byta till matchande färger. När det är klart upptäcker vi att kräkset inte alls hamnade på skötbordet,utan på ryggen. Av med kläderna igen, bebisen tålamod börjar tryta. Ny body,nya brallor,skitsamma om färgerna skär sig.  Nu är klockan 12 och Pappan har kommit hem för lunch:vaddå,har ni sovit till NU?? Varför ligger pyamasen fortfarande framme?

BABYSIM

Babysim är ganska trevligt, det går ut på att man slänger ner 20 bebisar i 32-gradigt fesljummet vatten, de flyter runt på mammorna- och pappornas armar och mormos står vid bassängkanten och ojar sig: kan detta verkligen vara bra? Sedan ska  bebisen dyka,ta ögonkontakt,ge komando "dyk"  ochtryck ner bibise undre vattnet,bestämt men varligt,dra upp bebis tätt in till dinegen kropp och,pappa står bakom mammas axel och trösta med en gul anka. Mycket skoj.

MIN BÄSTA VÄN

TV:n

Jag har full koll på ALLA såpor i ALLA kanaler. Farmen,Big Brother, glamour, Våra bästa år, Blind Date. Fråga mig vad kl ockan är och jag kan namnet på alla då pågående såpor i ALLA kanaler, dygnets alla timmar. Snart börjar Hawaii 5-O på Femman, klockan är nu 04.15 och Baywatch på 3:an är just slut, snart kan jag hämta in tidningen. Sen börjar Nyhetsmorgon och vid 7 tiden somnar vi in för att sova till klockan 11. OM vi inte väcks av telefonen: OJ då sover ni? Mitt på dagen? Detta kan sägas av samma person som dagen innan sa: Passa på att sova på dagen när Bebisen sover!

Helene Johansson, 12/1 2003, 1 vecka innan hon och bebisen skall till Kanarieöara och vila upp sig, stoasyter Theres ska få assistera en trött Mamma.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback