Vinbärspaj
Noella hade plockat 2 liter vinbär medans jag och Emma gick Finnsjön runt
Röd vinbärspaj
150 g smält smör/mjölkfritt margarin
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 krm salt
1 krm bakpulver
6 dl röda vinbär
Smält matfettet.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smöret och rör ihop snabbt.
Tryck ut degen i en pajform (ca 26 cm) medan degen fortfarande är mjuk.
Lägg i vinbären. Sockra om du tycker det behövs (inte nödvändigt).
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter i 225 grader.
Låt svalna och servera med glass eller vaniljsås.
skulle vara för 8 -10p men räkna att den går åt på 4p
Ha det bäst
Röd vinbärspaj
150 g smält smör/mjölkfritt margarin
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 krm salt
1 krm bakpulver
6 dl röda vinbär
Smält matfettet.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smöret och rör ihop snabbt.
Tryck ut degen i en pajform (ca 26 cm) medan degen fortfarande är mjuk.
Lägg i vinbären. Sockra om du tycker det behövs (inte nödvändigt).
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter i 225 grader.
Låt svalna och servera med glass eller vaniljsås.
skulle vara för 8 -10p men räkna att den går åt på 4p
Ha det bäst
Kommentarer
Trackback