London

Ojdå, så hamnade jag hastig i London, en stad som jag absolut inte har haft någon längtan till. Det var Sally, min gamla kompis från Australien, som tillfälligt jobbar  där, som tyckte att jag behövde en paus från sambo och barn:) Iof brukar  jag inte vara så svårövertalad när det gäller resor, men jag tyckte att 4 dagar var lagom. Tog bussen från Stanstead in till Victoria Station där jag träffade henne, vi har inte setts sen dember -04 men ändå var det som igår. Vi tog bussen till hennes pyttelilla rum, med takf önster, som hon hyr av sjukhuset där hon jobbar som barnmorska, in med väskan snabbt, och sen följde det  över  30 timmars sightseeing, oftast till fots på 4 dagar. Hon är van att ha bråttom, här gällde det att hänga med, det var knappt tid för kaffe eller en öl.  Hon bor  mellan Chelsea och Notting Hill och vi hann med massor, Hyde Park, Kensington Gardens, Buckingham palace, Regents Park, Big Ben, Tower , Bridge , Picadilly, Convent Garden, Camden markets,Hampstead height,Tate Museum, S.t Pauls Church,shopping, köpte coola Crocs, såg Bloodbrother, jättebra musikal som gått i 19år.  

 Första kvällen träffade vi ett gäng kompisar för en riktig pubrunda, vi träffades på en turkisk restaurang  i Islington/Angel.Med var ANNE från Australien (lång smal blond, vissa killar hade svårt att förstå att det var JAG som var från Sverige) hon hade träffat en irländsk kille som bodde i London men när hon väl kom över från Perth/Australien så var hon mer kär än han. KAREN är från Irland och jobbar som guide i London och Dublin, SHARON är revisor och hade samma dag sagt upp sig för att resa runt i Usa, sen skulle hon en sväng hem till Australien och till DENMARK där släktingar till henne startat en vingård. JODIE är också från Australien men bor sen 3år på Irland med en skotsk pojkvän, funderar på att flytta "hem" om ett par år. Nu pendlar de varannan helg till Skottland för att träffa sambons son. Hon var på besök i London över helgen.  Pga värmen så fick man stå ute på trottoarerna och dricka öl,  det var folk överallt, och många pubar blev det, en del stängde ju så tidigt som 23, så det var bara att vandra vidare. SOHO med sin gaypublik och mängder med restauranger och barer är verkligen att rekommendera. Inte tyckte jag att  det var så dyrt heller; vi sex åt förätt,varmrätt,kaffe,10liter vatten och 5 flaskor vin för 102 pund/1500 SEK.Snacka om att man var trött kl 04 på morgonen när vi var hemma. Dennis vill gärna till London, men varför ska jag åka tillbaka, jag har ju sett allt???. Sally kommer till Gbg den 15 sept det ska bli JÄTTEKUL.
 

BEsök av Matilada,Hugo,Isak,Theo,Lotta och Johanns

Det var några crarzy dagar, med 10p i huset,men när det var jobbigt så VAR
det jobbigt, men när de sov allihop (10.30-13.30) VARJE dag så var det
otroligt skönt. Och även Liseberg gick bra, men det var lite lite med 1 vuxen
på 2 barn, som sprang åt alla håll. Vi åkte aldrig ner till sjön och badade
utan vi ordnade en pool hemma istället.
22827-312
Motlas och Theo i skrubben under trappan. Theo ville gärna gå in och
lägga sig där, vi trodde att han ville vara ifred. Men varje gång så gallskrek
han där inne....Fast han eg var jätteglad. Hm?
22827-311
Syskonkärlek (tvillingkärlek)
22827-310
Puss brorsan. I augusti numret av Vi Föräldrar kommer ett längre reportage
och Isak och Theo, skrivet av Anna-Maria som var med på Motlas förlossning.
22827-309
Undrar vad pappa Johan säger när han ser denna bild. (Men Johan, var
lugn jag har bilder på grabbarna i Noellas rosa klänningar, ni kanske vill
använda dom som julkort?)Här ska det tvättas.
22827-308
Det städades och lagades mat och tvättades hela dagarna
johanna i skamvrån
Läsning i skamvrån
22827-306
Full fart på Liseberg, Matilda och Johanna åker Små grodorna
22827-305
Matilda och Theo flyger flygplan. Matilda skulle åka tillbaka till Kanarieöarna
många barn att hållar reda på
Okey, här FATTAS det 1 barn! Ant är Johanna på jakt. Rekommenderar att
man ber om armband i biljettluckan, så man kan skriva upp sitt mobilnummer
ifall de kommer bort.
22827-303
Full fart
22827-302
Matilda vann godis som hon gav bort till Noella
22827-301
Glasspaus
22827-300
Hemma på tomten så badar Theo gärna
22827-299
22827-298
Motlas och Isak slåss om motorcyckeln. Tyvärr laddade batteriet aldrig ur
så Dennis ställde in den i garderoben, och där står den fortfarande.
22827-297
Hugo gungar
22827-296
Isak somnar nästan vid hammocken
22827-295
Korv med bröd på verandan. Noella och Matilda skulle prova på att sova
i samma rum, men det var alldeles för mycket fniss ochprat, och sova i
samma säng för att det skulle funka.
22827-294
Hugo äter frukost
22827-293
Parasollet blev till en båt
22827-292
Hugo coh Motlas gungar
22827-290
6 meter upp i luften......
22827-289
Noella åker Små Grodorna, hon ville åka ensam! (inte kan hon brås på
mig inte..)

Det var några intensiva dagar och nätter, men man behöver nog semester efteråt.
Men det var bara att packa väskor för att åka till Ewa,Lars,Olivia och Oscar över
helgen.

Alexander och David

Alex och David kom ner och hälsade på, om det var för att vila upp sig så blev det tvärtom. De fick börja med att flytta ut en massa möbler till gäststugan/friggeboden, de fick måla och inreda lekstugan, klippa gräset (i med en Clarityn-tablett, vaddå gräsallergiker?) vara barnvakt, bära sängar, flytta stolar ner en våning och andra stolar upp en våning (som vi flyttade tillbaka samma kväll som de åkte hem). De fick inte ens sovmornar, det hinner vi inte med här, så killarna utfodrades med frukost,lunch,middag och nån kaka emellanåt. Sen blev de så godissugna att de gick 3x2 km för att köpa godis och hampurgare *imponerad*

Men killar, ni är välkomna tillbaka för vi tänker möblera om: vad säger ni om detta:
Köksmöblerna ska in i vardagsrummet där soffgruppen står, den ska upp i vårt sovrum, och till  köket ska det inhandlas ett barbord, vår säng + racerbilen ska ner till fd kontoret/gästrummet/Alex rum. Den sängen ska in i lekrummet, och sängen i lekrummet ska till källaren, och källaren på 80m2 ska röjas. Hinner ni denna vecka?

22827-288
Och de här killarna ska gå på Bygg till hösten.....
22827-287
Noella bakar kladdkaka åt sina "grabbar" som hon säger
22827-286
gräsklippning på schemat annars får de ingen skjuts till tåget:)
22827-285
Barnvakterna låter Moltas köra Noellas motorcyckel, med gasen i botten.
22827-284
Noella fick en jättefin lekstuga
22827-283 
Trött igen
22827-282
Det var mest jobb,sova och mat. Men det blev en heldag på Liseberg iaf.
Och det shoppades ganska friskt inne i stan också.

KARUSELLEN I FULL GÅNG

Varför lyckas jag alltid med att boka in allt och alla samtidigt? Lovar alltid D att jag inte ska göra det men så lovar jag nåt här och nåt där och sen är karusellen som vanligt i rullning. Fast C säger att det beror på Huset, så har det alltid varit här, så det kanske SKA vara så här.. R bara skrattar och tror att jag inte är klok när jag kommer ner för en kaffe fast 6p precis har åkt och 4 nya är på väg och vi ska till E & L  över helgen..Men snart så provar vi på lägenhetslivet igen och då kanske igen kommer och hälsar på? Fast jag tror tvärtom, då kommer alla ner en extra gång och sen är det snart jul och vår planerade 3 månaders resa till Thailand lär inte bli av om jag ska börja jobba. Det blir antagligen flytt,nytt jobb, födelsedagar,dagisinskolningar,"barnbarn" och australienfrämmande, inom samma 2 veckors period i september. Fast än så länge hinner jag planera in en massa mer under samma tidsperiod.

Sista 2 veckorna har varit ganska normala, Noella var på Lisebeg 3 gånger på 1 vecka,  (iof inte normalt)först var det midsommar,sen kom A & D,  det blev ganska lugnt eftersom D jobbade som vanligt, sen kom klanen Axby, 6p och det blev plötsligt 4 vuxna och 6 barn mellan 1-4 år som skulle samsas under samma tak under några dagar. Inte konstigt att D jobbade över. Vi lyckades att få vuxentid ute i solen mellan 11-13.30 alla dagarna, alla barnen sov så snällt. Middagar fick vi äta i fred och dricka gott vin  till:) Vi kanske ska ge ut en bok och lära andra hur vi gör, för inte var det bara tur? Vi är ju Supermorsor! Sen till Örkelljunga över helgen, trevligt sällskap,kalas med över 20p och sen åkte vi utmattade mot Mellbystrand idag, och tänka sig, där var det också besök hos farmor och farfar. Där snurras det på med folk i stugan, gästrum coh friggebod.

Veckan ser lugnt ut än så länge, blir en mammaträff i Slottsskogen imorgon , om det inte ösregnar. Sen har D semester 2 veckor OM han inte ska jobba ena veckan. Planerna i dagsläget ser ut som: Liseberg,Avenyn och kalla öl,vara hemma mycket, röja källaren,måla huset, åka till Nyköping/Kvarsebo Kolmården,Oaxen, stugan i Mellbystrand, ev Gotland, hinna en tur till Danmark och handla öl, träffa Sally i London, Smögen och Österlen. Sen kollade jag restresor häromdagen....Hinner man det här på 2 veckor? Självklart och Helene hinner det på 1 vecka. Törs inte ens berätta för D att xx och xx och xx och xxxx och xx är på väg ner till Göteborg.

Noellas veckocitat:  Ella kan inte prata, har mun i maten. (vi sitter vid matbordet och D frågar henne något)

Bilder från veckorna kommer så snart vi hittar kabeln till kameran.